Nίκος Κοτζιάς: Ανάγκη για ένα μέτωπο της Αριστεράς απέναντι στην διαπλοκή, την ολιγαρχία και την Δεξιά

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να κάνει μπίζνες, είναι ο μικρός εταίρος των μεγάλων τουρκικών επιχειρήσεων. Συνεπώς δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά εθνικά θέματα»

Την ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς απέναντι σ’ ένα σύστημα διαπλοκής, ολιγαρχίας και Νέας Δημοκρατίας, προέκρινε μιλώντας στο Κόκκινο και την Κατερίνα Ακριβοπούλου, ο Νίκος Κοτζιάς. Με αφορμή την θετική ανταπόκριση Κασσελάκη στην πρόταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών για διάλογο και συνεργασία με την Κίνηση «Πράττω», ο Ν.Κοτζιάς υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να υπάρχει ένας διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερο επίπεδο να υπάρξει συνεργασία για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για τον όρο πατριωτική Αριστερά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να κάνει μπίζνες, είναι ο μικρός εταίρος των μεγάλων τουρκικών επιχειρήσεων. Συνεπώς δεν υπάρχουν δεξιά και αριστερά εθνικά θέματα. Υπάρχουν δεξιές και αριστερές απαντήσεις. Και όταν η Αριστερά εγκαταλείπει τα εθνικά θέματα, επειδή θεωρεί το ερώτημα δεξιό, τότε οι απαντήσεις που θα κυριαρχήσουν είναι δεξιές κα ακροδεξιές».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί